Zbiorniki ze stali nierdzewnej
-
Zbiornik LETINA PZ 200 z płaszczem chłodzącym – kompletnie wyposażony
2 899,00 zł Chwilowy brak -
Zbiornik LETINA PZ 900 z płaszczem chłodzącym – kompletnie wyposażony
5 990,00 zł Chwilowy brak -
Zbiornik ECO inox 500 L – bez nóżek – kompletny
1 970,00 zł Dodaj do koszyka -
Zbiornik LETINA PZP 1500 z płaszczem – kompletnie wyposażony
19 499,00 zł Chwilowy brak -
Pokrywa przeciwkurzowa do zbiornika ECO 700/1000 l
269,00 zł Dodaj do koszyka
-
profesjonalny zbiornik Letina Z 2000 L – zamknięty
21 799,00 zł Dodaj do koszyka -
profesjonalny zbiornik Letina Z 1500 – zamknięty
17 900,00 zł Dodaj do koszyka -
profesjonalny zbiornik Letina Z 1040 L – zamknięty
15 990,00 zł Dodaj do koszyka -
zbiornik do brandy Letina ZR100A4
2 459,00 zł Dodaj do koszyka -
zbiornik do brandy, bimbru, olilwy, wina, miodów pitnych Letina ZR50A4
1 499,00 zł Dodaj do koszyka
-
zbiornik Letina Z – zamknięty do fermentacji i przechowywania
Chwilowy brak -
Zbiorniki piętrowalne Letina D+G
Chwilowy brak -
zbiorniki mieszające Letina M – MIXING TANK
Chwilowy brak -
zbiornik do brandy Letina ZR – BRANDY TANK
Chwilowy brak -
zbiornik do oliwy Letina ZU- OLIVE OIL STORAGE TANK
Chwilowy brak
Zbiornik fermentacyjny ze stali nierdzewnej
Na smak i aromat wina ma wpływ nie tylko odpowiednia odmiana winogron, wyselekcjonowanie owoców oraz sposób ich rozdrobnienia. Bardzo istotnym czynnikiem, który ma ogromne znaczenie dla jakości wina, jest zbiornik fermentacyjny. To w nim zachodzą wszelkie najważniejsze procesy, które ostatecznie decydują o tym, czy wino będzie smaczne, a tym samym, czy chętnie będą po nie sięgać klienci. Najważniejsze jest, aby zbiornik fermentacyjny był szczelny i wytrzymały. W przeciwnym razie można zmarnować nawet kilkaset litrów drogocennego trunku. Dostanie się tlenu do zbiornika, mogłoby doprowadziłoby do zgnicia całej masy winogronowej, a co za tym idzie marnotrawstwa czasu oraz pieniędzy.
Zbiornik fermentacyjny ze stali nierdzewnej to niezwykle wytrzymały i solidny pojemnik do robienia wina, w którym zachodzą procesy fermentacyjne. Dzięki temu, że jest szczelny, dodane drożdże oddychające beztlenowo wytwarzają alkohol. Winiarstwo to trudna sztuka, która wymaga wszechstronnej wiedzy na temat technologii wytwarzania trunku oraz niezbędnych komponentów do obróbki winorośli. Zbiorniki fermentacyjne do wina to jedne z elementów, których nie może zabraknąć podczas produkcji. Duży zbiornik fermentacyjny może być używany nie tylko do robienia wina, ale także na kilka różnych sposobów w tym do przechowywania różnego rodzaju płynów spożywczych.
Jakie zbiorniki fermentacyjne do wina wybrać?
Produkując wino, można tworzyć trunki na mniejszą lub większą skalę. Zbiornik fermentacyjny ze stali nierdzewnej o pojemności 100,150 czy 200 litrów sprawdzi się w przypadku przygotowywania wina w ograniczonej ilości. Można ich używać na przykład do wytwarzania limitowanych serii wina o wyjątkowym smaku. Taka produkcja sprawia, że trunek będzie bardzo ekskluzywnym towarem. W przypadku masowej produkcji sprawdzą się zbiorniki fermentacyjne do wina o pojemności 900 lub nawet 2000 litrów. Zbiornik fermentacyjny o takiej objętości przyspiesza proces robienia wina, a dodatkowo go usprawnia.
W naszym sklepie internetowym można znaleźć zbiornik fermentacyjny o prawie każdej możliwej pojemności. Posiadamy zbiorniki fermentacyjne do wina, które mają 100, 150, 200, 320, 400, 520, 620, 900, 1000, 1100, 1500 i 2000 litrów pojemności, więc wybór jest naprawdę duży.
Serdecznie zapraszamy wszystkich producentów wina do zapoznania się z ofertą naszych zbiorników fermentacyjnych. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących naszych produktów zachęcamy do bezpośredniego kontaktu.