Szczegółowy opis
Połączenie trzech kultur drożdży, dodaje winu większej złożoności, ma bardzo pozytywny wpływ na aromat, odpowiednie do win barrique oraz do fermentacji win lodowych i słomkowych. Chardonnay, pinot noir / grey
Dawkowanie: Przygotuj odpowiednią ilość drożdży do ilości moszczu. W normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g/hl. W trudnych warunkach fermentacji: 30-50 g/hl.
Zalecana temperatura fermentacji: 15-18 °C.
Przygotowanie zakwasu: Na 1 część suchych drożdży dodać 5 części cydru i 5 części ciepłej wody (30-40°C). Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko wymieszaj. Tworzenie się piany wskazuje na aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do ok. 20°C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu o temperaturze poniżej 15 °C pozwól mu ostygnąć do maksymalnej różnicy 7 °C.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zamknąć szczelnie otwarte opakowanie i jak najszybciej zużyć.