Szczegółowy opis
DROŻDŻE Toro Nero – 100 g
Opis: Wybrane suche drożdże aktywne: Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus. Brak zawartości GMO. Ze względu na silne działanie fermentacyjne, wysoką odporność na alkohol (< 20%), odporność na wysokie i niskie temperatury (zakres od 8°C do 40°C) oraz silne właściwości aromatyczne odmianowe, produkt ten przeznaczony jest do młodych czerwonych i win owocowych, a także ważnych win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Podstawową cechą drożdży Toro Nero jest zdolność do fermentacji także fruktozy, co ułatwia zastosowanie tego produktu w winach czerwonych o dużej zawartości alkoholu. Ponadto Toro Nero jest zalecane po zatrzymaniu fermentacji w celu wznowienia fermentacji, nawet w zdegradowanych warunkach.
Dawkowanie: Zalecane dawkowanie może się różnić w zależności od sposobu użycia, stanu winogron i oceny winiarza. – Produkcja wina czerwonego i różowego: 20-30 g/hl Nawodnić w objętości wody 10 razy większej niż masa drożdży o temperaturze 35-40°C. Dobrze wstrząsnąć 2-3 razy, homogenizować masę przez 15 minut, dodać ACTIVE POWER w dawce 20-30 g/ hl, aby uzyskać doskonałe namnażanie komórek i doskonałe wyniki dla winiarzy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.