Drożdże Lalvin V 1116 – 500 g

198,70 

opakowanie: 500g

dawkowanie: 25 g/hl

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Drożdże Lalvin V 1116 – 500 g

LALVIN V 1116 to specjalnie wyselekcjonowane, uniwersalne, suche, czyste kultury drożdży stosowane w fermentacji trudnych moszczów i win z fermentacją zatrzymaną. Doskonale nadaje się zarówno do odmian białych jak i czerwonych.

Zalety: niskie spożycie składników odżywczych, dobre właściwości zimnej fermentacji, szybko wypiera dzikie drożdże i bakterie, niezawodna i niezmiennie dobra wydajność fermentacji nawet przy wysokim stężeniu cukru, zdolność do szybkiej fermentacji.

Dozowanie: Białe wino 15-20 g/hl., w trudnych warunkach 30-40 g/hl. Czerwone wino: 10-20 g/hl, w trudnych warunkach 25-35 g/hl. Po zatrzymaniu fermentacji 30-50 g/hl.

Przechowywanie: Drożdże LALVIN V 1116 można przechowywać w nienaruszonym opakowaniu w temperaturze 4 – 10°C przez trzy lata. Można je także przechowywać przez krótki czas w temperaturze 20°C. Otwarte opakowanie należy natychmiast zużyć.

Parametry techniczne

Waga 0.9 kg
Wymiary 24 × 17 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Opaska zaciskowa nierdzewna GBS W4 35-38 mm

    Opaska zaciskowa nierdzewna GBS W4 35-38 mm

    7,99 
    Dodaj do koszyka
  • Beczka dębowa 20 L

    Beczka dębowa 20 L

    460,00 
    Chwilowy brak
  • kadź maceracyjna 350 litrów - do fermentacji, maceracji, odszypułkowania

    kadź maceracyjna 350 litrów – do fermentacji, maceracji, odszypułkowania

    219,00 
    Dodaj do koszyka
  • Uszczelka stożkowa głowicy Enolmatic Enolmaster

    Uszczelka stożkowa głowicy Enolmatic Enolmaster

    34,00 
    Chwilowy brak
  • Dętka do  zbiornika Letina PZ 150 - 200

    Dętka do zbiornika Letina PZ 150 – 200

    119,00 
    Dodaj do koszyka