Taniny Bacca Rossa 20 g

80,70 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i różowe

dawkowanie: 4-5 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Bacca Rossa 20 g

Tanina Bacca Rossa pochodzi z młodych czerwonych i różowych win o średniej lub dużej strukturze, produkowanych z francuskiego dębu. Podkreśla aromatyczne wrażenia świeżości i owocowego smaku, które przypominają czerwone owoce, zwłaszcza wiśnie.

Zastosowanie i dawkowanie: 4-5 g/hl. Taninę wymieszać bezpośrednio z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Wskazana jest ocena efektu bezpośrednio po zażyciu i w ciągu tygodnia, aby ocenić zgodność wina z indeksem polifenolowym. Tydzień po aplikacji możliwa jest ostateczna filtracja.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie należy szczelnie zamknąć i zużyć jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 - króciec kształtowany

    Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 – króciec kształtowany

    165,00 
    Dodaj do koszyka
  • Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor - 3 mm

    Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor – 3 mm

    34,00 
    Dodaj do koszyka
  • koszyczki do win musujących złote

    koszyczki do win musujących złote

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • Kwas metawinny 1 kg

    Kwas metawinny 1 kg

    94,00 
    Dodaj do koszyka
  • płyty filtracyjne HOBRA S40 N / 40x40 cm 25 szt.

    płyty filtracyjne HOBRAFILT ST5 N / 40×40 cm 25 szt.

    199,00 
    Dodaj do koszyka