Taniny Bacca Rossa 20 g

80,70 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i różowe

dawkowanie: 4-5 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Bacca Rossa 20 g

Tanina Bacca Rossa pochodzi z młodych czerwonych i różowych win o średniej lub dużej strukturze, produkowanych z francuskiego dębu. Podkreśla aromatyczne wrażenia świeżości i owocowego smaku, które przypominają czerwone owoce, zwłaszcza wiśnie.

Zastosowanie i dawkowanie: 4-5 g/hl. Taninę wymieszać bezpośrednio z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Wskazana jest ocena efektu bezpośrednio po zażyciu i w ciągu tygodnia, aby ocenić zgodność wina z indeksem polifenolowym. Tydzień po aplikacji możliwa jest ostateczna filtracja.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie należy szczelnie zamknąć i zużyć jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • plastikowa zakrętka do butelki LEKOVKA

    plastikowa zakrętka do butelki LEKOVKA

    0,30 
    Dodaj do koszyka
  • Dekanter DN32 (Gwint DN40) DIN 11851

    Dekanter DN32 (Gwint DN40) DIN 11851

    820,00 
    Dodaj do koszyka
  • zakrętka aluminiowa 28x17 mm do butelki BORDEAUX 187,5 ml, LEKOVKA - złota

    zakrętka aluminiowa 28×17 mm do butelki BORDEAUX 187,5 ml, LEKOVKA – złota

    0,37 
    Dodaj do koszyka
  • paleta butelek na wino BURGUNDER CARACTERE BVS 750 ml oliwkowa - na zakrętkę 1372 szt. (1,62 netto/szt.)

    butelka na wino BURGUNDER CARACTERE BVS 750 ml oliwkowa – na zakrętkę

    2,25 
    Dodaj do koszyka
  • Lallzyme Beta - enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

    Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

    244,00 
    Dodaj do koszyka