Szczegółowy opis
Taniny Bacca Rossa 20 g
Tanina Bacca Rossa pochodzi z młodych czerwonych i różowych win o średniej lub dużej strukturze, produkowanych z francuskiego dębu. Podkreśla aromatyczne wrażenia świeżości i owocowego smaku, które przypominają czerwone owoce, zwłaszcza wiśnie.
Zastosowanie i dawkowanie: 4-5 g/hl. Taninę wymieszać bezpośrednio z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Wskazana jest ocena efektu bezpośrednio po zażyciu i w ciągu tygodnia, aby ocenić zgodność wina z indeksem polifenolowym. Tydzień po aplikacji możliwa jest ostateczna filtracja.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie należy szczelnie zamknąć i zużyć jak najszybciej.