Taniny Bacca Rossa 20 g

80,70 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i różowe

dawkowanie: 4-5 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Bacca Rossa 20 g

Tanina Bacca Rossa pochodzi z młodych czerwonych i różowych win o średniej lub dużej strukturze, produkowanych z francuskiego dębu. Podkreśla aromatyczne wrażenia świeżości i owocowego smaku, które przypominają czerwone owoce, zwłaszcza wiśnie.

Zastosowanie i dawkowanie: 4-5 g/hl. Taninę wymieszać bezpośrednio z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Wskazana jest ocena efektu bezpośrednio po zażyciu i w ciągu tygodnia, aby ocenić zgodność wina z indeksem polifenolowym. Tydzień po aplikacji możliwa jest ostateczna filtracja.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie należy szczelnie zamknąć i zużyć jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    150,00 
    Dodaj do koszyka
  • młynkoodszypułkowarka GAMMA 25 z pompą 60 mm

    młynkoodszypułkowarka GAMMA 25 z pompą 60 mm

    10 900,00 
    Dodaj do koszyka
  • celuloza 10 kg

    celuloza 10 kg

    271,00 
    Dodaj do koszyka
  • butelka reńska na wino - RHEINWEIN LP68 cuvee 750 ml - na korek

    butelka reńska na wino – RHEINWEIN LP68 cuvee 750 ml – na korek

    3,39 
    Chwilowy brak
  • Mieszadło do zbiornika, DN40 DIN - 3-fazowe

    Mieszadło do zbiornika, DN40 DIN – 3-fazowe

    6 950,00 
    Dodaj do koszyka