Drożdże VIALATTE FERM W28 – 20 g

13,00 

przeznaczenie: Sauvignon, Riesling, Grüner Veltliner, Kerner

temperatura fermentacji: 10-16° C

opakowanie: 20 g

dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 20 g / hl

aromat: podkreślają nuty cytrusów i marakui

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Drożdże VIALATTE FERM W28 – 20 g

Zastosowanie: Vialatte Ferm W28 to specjalne drożdże przeznaczone do produkcji win aromatycznych białych lub różowych. Dzięki zdolności do tworzenia tioli odmian bogatych w ich prekursory, dają początek aromatycznym winom, w których podkreślają nuty cytrusów i marakui. Fermentuje nawet w trudnych warunkach, takich jak brak azotu.

Sposób użycia: Dodaj 5 części cydru i 5 części ciepłej wody (30-40 °C) do 1 części suchych drożdży. Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko wymieszaj. Powstawanie korony piany wskazuje na aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do ok. 20 °C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu / zacieru poniżej 15 °C, pozwól mu ostygnąć do maksymalnej różnicy 7 °C.

Dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 20 g / hl

Zalecana temperatura fermentacji: 10-16° C

Przechowywanie: Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 20 × 16 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • plastikowa zakrętka do butelki LEKOVKA

    plastikowa zakrętka do butelki LEKOVKA

    0,30 
    Dodaj do koszyka
  • Dekanter DN32 (Gwint DN40) DIN 11851

    Dekanter DN32 (Gwint DN40) DIN 11851

    820,00 
    Dodaj do koszyka
  • Drożdże Lalvin 71 B Yseo - 500 g

    Drożdże Lalvin 71 B Yseo – 500 g

    233,00 
    Chwilowy brak
  • Wieczko do słoika TO82 plaster miodu (pszczoła)

    Wieczko do słoika TO82 plaster miodu (pszczoła)

    0,56 
    Dodaj do koszyka
  • karuk w płynie 1,2% 1 kg

    karuk w płynie 1,2% 1 kg

    82,50 
    Chwilowy brak