Cukromierz 0 – 30 % z termometrem

91,95 

Długość: 31 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 13 cm

Materiał probówki: Szkło

Funkcja dodatkowa: termometr

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru  z termometrem służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 20 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Kapturki POLY 29,3x60 - jasnoniebieskie

    Kapturki POLY 29,3×60 – jasnoniebieskie

    0,61 
    Chwilowy brak
  • Nalewarka półautomatyczna Evrostroj

    Nalewarka półautomatyczna Evrostroj

    23 299,00 
    Chwilowy brak
  • zbiornik LETINA PZ 200 na wino, cydr, nalewki - kompletnie wyposażony zawór i kranik

    zbiornik LETINA PZ 100 na wino, cydr, nalewki – kompletnie wyposażony zawór i kranik

    1 599,00 
    Chwilowy brak
  • zakrętka do oliwy 31,5x24 złota bez gwintu (włoska)

    zakrętka do oliwy 31,5×24 złota bez gwintu (włoska)

    0,60 
    Dodaj do koszyka
  • Drożdże Aktiv Hefe 8 - 100g

    Drożdże Aktiv Hefe 8 – 100g

    45,00 
    Dodaj do koszyka