Drożdże Aktiv Hefe 4 – 20g

13,00 

Drożdże odpowiednie do produkcji wina musującego, Riesling, Kerner, Traminer red, Pálava, Sauvignon, Neuburg

Drożdże podtrzymujące aromaty odmianowe, owoce tropikalne, ananas i cytrusy nadają się do win z resztkowym cukrem.

2 w magazynie

Szczegółowy opis

Drożdże AKTIV HEFE 4 20 g

Zastosowanie:

Drożdże odpowiednie do produkcji wina musującego, Riesling, Kerner, Traminer red, Pálava, Sauvignon, Neuburg

Drożdże podtrzymujące aromaty odmianowe, owoce tropikalne, ananas i cytrusy nadają się do win z resztkowym cukrem.

Zalecana temperatura fermentacji: 16-25 ° C

Sposób użycia:

Przygotuj odpowiednią dawkę drożdży na ilość moszczu, który chcesz fermentować.
Przygotowanie drożdży: Dodaj 5 części moszczu i 5 części ciepłej wody (30-40 ° C) do 1 części suchych drożdży. Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko zamieszaj. Korona piankowa wykazuje aktywność drożdżaków. Pozostawić do ostygnięcia do około 20 ° C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu poniżej 15 ° C pozostawić do ostygnięcia do maksymalnej różnicy 7 ° C.

 

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 30–50 g / hl

 

Zalecana temperatura fermentacji:

16-25 ° C.

Przechowywanie:

Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga0.20 kg
Wymiary17 × 12 × 1 cm