Drożdże Cryarome – 20g

13,00 

Drożdże odpowiednie do produkcji wina musującego, Rhine Riesling, Sauvignon, Pálava, Red Traminer, Müller Thurgau.

Drożdże CRYAROME® nadają się do zimnej fermentacji z wysoką produkcją aromatu, tworząc charakterystyczne korzenne, owocowe i świeże wino. W przypadku win o zwiększonej zawartości cukru resztkowego sprzyjają większej złożoności, nadającej się do fermentacji win lodowych i słomkowych.

2 w magazynie

Szczegółowy opis

Drożdże Cryarome 20 g

Zastosowanie:

Drożdże odpowiednie do produkcji wina musującego, Rhine Riesling, Sauvignon, Pálava, Red Traminer, Müller Thurgau.

Drożdże CRYAROME® nadają się do zimnej fermentacji z wysoką produkcją aromatu, tworząc charakterystyczne korzenne, owocowe i świeże wino. W przypadku win o zwiększonej zawartości cukru resztkowego sprzyjają większej złożoności, nadającej się do fermentacji win lodowych i słomkowych.

Zalecana temperatura fermentacji: 12-18 ° C

Sposób użycia:

Przygotuj odpowiednią dawkę drożdży na ilość moszczu, który chcesz fermentować.
Przygotowanie drożdży: Dodaj 5 części moszczu i 5 części ciepłej wody (30-40 ° C) do 1 części suchych drożdży. Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko zamieszaj. Korona piankowa wykazuje aktywność drożdżaków. Pozostawić do ostygnięcia do około 20 ° C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu poniżej 15 ° C pozostawić do ostygnięcia do maksymalnej różnicy 7 ° C.

 

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 30–50 g / hl

 

Zalecana temperatura fermentacji:

12-18 ° C.

Przechowywanie:

Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Drożdże można przechowywać w stanie nienaruszonym w temperaturze 5-15 ° C przez trzy lata.
Można je przechowywać przez krótki czas nawet w temperaturze 25 ° C. Szczelnie zamknąć otwarte opakowanie i szybko zużyć.

Parametry techniczne

Waga0.020 kg
Wymiary17 × 12 × 1 cm