Enzym Sihazym Claro 100 g

160,00 

opakowanie: 100 g

zastosowanie: do odkwaszenia moszczu i wina

dawkowanie: do 100 kg moszczu / zacieru

1 w magazynie

Szczegółowy opis

Enzym Sihazym Claro 100g

Enzym do szybkiego i skutecznego wstępnego klarowania moszczu. Wspomaga ukierunkowaną degradację substancji pektynowych (lepsza ściśliwość zacieru i klarowanie moszczu). Oprócz klasycznego wstępnego klarowania moszczu może być również stosowany jako enzym flotacyjny.

Zastosowanie:

Stosowanie i dozowanie: Produkt dodaje się w zalecanej ilości jako 10% wodny roztwór na dno zbiornika w celu wstępnego klarowania moszczu. Podczas flotacji do zbiornika reakcyjnego dodać roztwór enzymu z SIHAZYM® Claro, aby zapewnić degradację pektyn przed właściwą flotacją. Ważna jest optymalna dystrybucja roztworu enzymu w moszczu.

Dozowanie:

Dozowanie: (do 100 kg moszczu / zacieru)

Sedymentacja: dawka / czas działania
Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 15 ° C) 1-2 g / 2-4 h

Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 8-10 ° C) 2-4 g / 2-4 h

Zacier z czerwonego wina (krótki, mocny) 1-2 g / 4-6 h
Przygotowanie koncentratu winogronowego 1-2 g / 6-12 godz
Flotacja 2-4 g / 2-4 godz

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Szczelnie zamknąć otwarte opakowanie i szybko zużyć.

Parametry techniczne

Waga0.10 kg
Wymiary19 × 14 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Hydroprasa – Prasa wodna – Lancman VSPIX 170

    Hydroprasa – Prasa wodna – Lancman VSPIX 170

    Czytaj dalej
  • Triblok Euro1061 S

    Triblok Euro1061 S

    Czytaj dalej
  • butelka na wino BURGUNDER ALTA 750 ml - brązowa

    butelka na wino BURGUNDER ALTA 750 ml – brązowa

    1,85 
    Dodaj do koszyka
  • Hydroprasa – Prasa wodna – Lancman VSPIX 120

    Hydroprasa – Prasa wodna – Lancman VSPIX 120

    Czytaj dalej
  • pokrywa do kadzi 700 l

    pokrywa do kadzi 700 l

    120,00 
    Dodaj do koszyka