Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 10 g

25,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

4 w magazynie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 10 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga0.1 kg
Wymiary15 × 12 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • zakrętka aluminiowa 18x12 mm do butelek miniaturowych srebrna

    zakrętka aluminiowa 18×12 mm do butelek miniaturowych srebrna

    0,08 
    Dodaj do koszyka
  • butelka na olej i oliwę MARASCA TOP 500 ml - ciemna

    butelka na olej i oliwę MARASCA TOP 500 ml – ciemna

    2,94 
    Dodaj do koszyka
  • Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZ 520 - kompletnie wyposażony

    Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZ 520 – kompletnie wyposażony

    3 100,00 
    Dodaj do koszyka
  • Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZP 1100 - płaszcz chłodzący

    Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZP 1100 – płaszcz chłodzący

    12 999,00 
    Czytaj dalej
  • Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZ 200- kompletnie wyposażony

    Zbiornik fermentacyjny na wino LETINA PZ 100 – kompletnie wyposażony

    1 820,00 
    Dodaj do koszyka