Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 10 g

25,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

2 w magazynie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 10 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga0.1 kg
Wymiary15 × 12 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • beczka CHERRY 225 l - VALOGA

    beczka CHERRY 225 l – VALOGA

    4 170,00 
    Czytaj dalej
  • butelka na wino BORDOLESE EUROPEA 750 ml bezbarwna - na korek

    butelka na wino BORDOLESE EUROPEA 750 ml bezbarwna – na korek

    2,25 
    Dodaj do koszyka
  • butelka na wino BORDEAUX 310 750 ml oliwka - na korek

    butelka na wino BORDEAUX 310 750 ml oliwka – na korek

    2,10 
    Dodaj do koszyka
  • naturalne korki do wina AGLOMEROWANE 35x23 - jabłka

    naturalne korki do wina AGLOMEROWANE 35×23 – jabłka

    0,33 
    Dodaj do koszyka
  • Dętka do zbiornika LETINA PZ 620

    Dętka do zbiornika LETINA PZ 620

    118,00 
    Dodaj do koszyka