Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 10 g

26,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 10 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 15 × 12 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Kapturki POLY 29,3x60 - jasnoniebieskie

    Kapturki POLY 29,3×60 – jasnoniebieskie

    0,61 
    Chwilowy brak
  • Drożdże Aktiv Hefe 8 - 100g

    Drożdże Aktiv Hefe 8 – 100g

    45,00 
    Dodaj do koszyka
  • Beczka dębowa 100 L

    Beczka dębowa 100 L

    1 250,00 
    Dodaj do koszyka
  • chipsy dębowe płatki - dąb bułgarski lekko wypiekane 1 kg

    chipsy dębowe płatki – dąb bułgarski lekko wypiekane 1 kg

    39,00 
    Dodaj do koszyka
  • Złącze kłowe typu GEKA - na wąż DN25 (25 mm 1")

    Nypel redukcyjny mosiężny 1 1/4” x 1″

    15,99 
    Dodaj do koszyka