Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

169,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

1 w magazynie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 100 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga0.1 kg
Wymiary7 × 7 × 10 cm

Ostatnio oglądane

  • beczka CHERRY 100 l - VALOGA

    beczka CHERRY 100 l – VALOGA

    1 680,00 
    Dodaj do koszyka
  • kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa - srebrne z wkładką

    kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa – srebrne z wkładką

    0,31 
    Dodaj do koszyka
  • Stacja dozowania azotu DOSA-2N

    Stacja dozowania azotu DOSA-2N

    Czytaj dalej
  • naturalne korki do wina NEUTROCORK Premium 44x24

    naturalne korki do wina NEUTROCORK Premium 44×24

    0,93 
    Dodaj do koszyka
  • kapturki termokurczliwe do oliwy 33x45 mm czarny mat - ze zrywką

    kapturki termokurczliwe do oliwy 33×45 mm czarny mat – ze zrywką

    0,17 
    Dodaj do koszyka