Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

244,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 100 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 7 × 7 × 10 cm

Ostatnio oglądane

  • zakrętka do oliwy 31,5x24 czarna bez gwintu (włoska)

    zakrętka do oliwy 31,5×24 czarna bez gwintu (włoska)

    0,60 
    Dodaj do koszyka
  • Wózek elektryczny do winnicy Rocky Freehands

    Wózek elektryczny do winnicy Rocky Freehands

    13 495,00 
    Dodaj do koszyka
  • Prasa pneumatyczna SRAML VP5e ECO do winogron i owoców

    Prasa pneumatyczna SRAML VP44e ECO

    Chwilowy brak
  • Prasa pneumatyczna SRAML VP5e ECO do winogron i owoców

    Prasa pneumatyczna typu zamkniętego SRAML VP5e do winogron i innych owoców

    94 900,00 
    Dodaj do koszyka
  • WYPRZEDAŻ Promocja! kapturki PVC 36x35 srebrne

    kapturki PVC 36×35 srebrne

    0,12 
    Dodaj do koszyka