Szczegółowy opis
Barwnik do wina czerwonego naturalny 1 kg
Płynny ekstrakt ze skórek czerwonych winogron. Kończy proces ekstrakcji zachowując swoją naturalną stabilność. Charakteryzuje się dużą zdolnością barwienia, powoduje, że wino jest mętne, naniesiona barwa jest intensywna i nie powoduje brązowawego odcienia jak w przypadku innych podobnych produktów. Badania przeprowadzone w laboratorium producenta wykazały aż o 40% wyższą zdolność barwienia w porównaniu do większości produktów dostępnych na rynku, co pozwala na znaczne zmniejszenie dozowania. Naturalnie zabarwiony na czerwono. Bardzo stabilny w warunkach kwaśnych. Proste dozowanie w płynie.
Dawkowanie: Służy do barwienia wina. Dawkowanie według potrzeb i badań wstępnych.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnych i suchych warunkach. Przechowywać w nienaruszonym opakowaniu w temperaturze 6-10 st. C. Otwarte opakowanie szczelnie zamknij i jak najszybciej zużyj.