Szczegółowy opis
Filtr świecowy 0,45 mikrona
Membrany w filtrach świecowych są dedykowane do ostatniego etapu procesu filtracji, podczas gdy filtracja wstępna odbywa się za pomocą płyt filtracyjnych lub innych rodzajów filtracji. Stopień przydatności do dalszego użycia wkładu filtra może być sprawdzany przez różnicę ciśnień przed i za filtrem świecowym.
Oferowane wkłady filtracyjne zapewniają największą gwarancję wydajności filtracji, stabilności i żywotności dla końcowej filtracji i mikrobiologicznej stabilizacji cieczy wysoko koloidalnych.
Wyjątkowa wydajność wkładu filtracyjnego oparta jest na jego najnowocześniejszych mediach filtracyjnych. Hydrofilowa membrana polieterosulfonowa wyróżnia się asymetryczną konstrukcją porów. Wielkość porów zmniejsza się stopniowo w kierunku środka medium, co powoduje powstanie wysoce porowatej struktury.
Ta wyjątkowo trwała konstrukcja utrzymuje stałą porowatość i zatrzymywanie zanieczyszczeń przez cały okres użytkowania bez zrzucania lub wyładowywania zanieczyszczeń.
Wszystkie elementy spełniają wymagania UE i USA dotyczące stosowania w kontakcie z żywnością zgodnie z Kodeksem przepisów federalnych (CFR) FDA, tytuł 21 oraz europejskim rozporządzeniem (WE) 1935/2004 i późniejszymi zmianami.
Wkład filtracyjny jest produkowany zgodnie z wymaganiami GMP określonymi w rozporządzeniu (WE) 2023/2006, nie wykazuje migracji mediów filtracyjnych, nie uwalnia włókien i jest zgrzewany termicznie.
Żadne użyte materiały nie zawierają substancji stanowiących bardzo duże zagrożenie (SVHC) zgodnie z definicją w rozporządzeniu (WE) 1907/2006 i 65/2011.
Charakterystyka
- Ocena bezwzględna na poziomie 0,45 mikrona
- Doskonałe natężenie przepływu
- Materiały o wysokiej odporności
- Wysoce asymetryczna konstrukcja membranowa
- Wysoka stabilność termiczna i hydrolityczna
- Zatwierdzone do stosowania w kontakcie z żywnością zgodnie z tytułem 21 WSO USA i WE/1935/2004.
Zastosowania
Klarowanie napojów i sterylizacja na zimno:
- Piwo
- Mieszanka piwa
- Wino
Klarowanie i filtracja końcowa:
- Woda dejonizowana
- Woda uzdatniona chemicznie
- Woda o wysokiej temperaturze
- Woda procesowa
- Woda stanowiąca składnik
- Napoje bezalkoholowe
- Woda butelkowana