Szczegółowy opis
Go-Ferm to specjalny preparat do rehydratacji drożdży, zawiera składniki odżywcze, witaminy, minerały i aminokwasy.
Stosowanie: Rozpuścić Go-Ferm w ciepłej wodzie (30-40°C) przed ponownym nawodnieniem drożdży. Po rozpuszczeniu produktu ponownie uwodnij drożdże w tym samym pojemniku, dodając moszcz. Nawodnione drożdże nie tolerują dużego skoku temperatury (maks. 8 – 10 °C). Go-Ferm nie zastępuje dawek azotu przed fermentacją, ani podczas fermentacji alkoholowej. Dodatkowo zapewnij drożdżom dostarczenie składników odżywczych za pomocą soli odżywczej SIHA Gärsalz, SIHA-Gärsalz Plus lub preparatu złożonego SIHA-PROFERM ® Plus.
Dozowanie: Normalna fermentacja 25 – 30 g/hl. Po zatrzymaniu fermentacji 40 – 50 g/hl
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zamknąć szczelnie otwarte opakowanie i jak najszybciej zużyć.25