Szczegółowy opis
Enzym Sihazym Claro 10g
Enzym do szybkiego i skutecznego wstępnego klarowania moszczu. Wspomaga ukierunkowaną degradację substancji pektynowych (lepsza ściśliwość zacieru i klarowanie moszczu). Oprócz klasycznego wstępnego klarowania moszczu może być również stosowany jako enzym flotacyjny.
Zastosowanie:
Stosowanie i dozowanie: Produkt dodaje się w zalecanej ilości jako 10% wodny roztwór na dno zbiornika w celu wstępnego klarowania moszczu. Podczas flotacji do zbiornika reakcyjnego dodać roztwór enzymu z SIHAZYM® Claro, aby zapewnić degradację pektyn przed właściwą flotacją. Ważna jest optymalna dystrybucja roztworu enzymu w moszczu.
Dozowanie:
Dozowanie: (do 100 kg moszczu / zacieru)
Sedymentacja: dawka / czas działania
Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 15 ° C) 1-2 g / 2-4 h
Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 8-10 ° C) 2-4 g / 2-4 h
Zacier z czerwonego wina (krótki, mocny) 1-2 g / 4-6 h
Przygotowanie koncentratu winogronowego 1-2 g / 6-12 godz
Flotacja 2-4 g / 2-4 godz
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Szczelnie zamknąć otwarte opakowanie i szybko zużyć.