Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 10 g

26,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 10 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 15 × 12 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Karton transportowy na wino na 6 butelek  - mocna tektura 5W

    Karton transportowy na wino na 6 butelek – mocna tektura 5W

    8,99 
    Dodaj do koszyka
  • Zawór elektromagnetyczny - elektrozawór 1" 230V AC

    Zawór elektromagnetyczny – elektrozawór 1″ 230V AC

    325,00 
    Dodaj do koszyka
  • Drożdże LALVIN R-HST - 20 g

    Drożdże LALVIN R-HST – 20 g

    15,00 
    Chwilowy brak
  • Zbiornik LETINA PZ 2000  - kompletnie wyposażony

    Zbiornik LETINA PZ 2000 – kompletnie wyposażony

    8 499,00 
    Chwilowy brak
  • Płuczka myjka do butelek  SSM - 2 dysze płuczące i 2 dysze do przedmuchu

    Płuczka myjka do butelek SSM – 2 dysze płuczące i 2 dysze do przedmuchu

    5 999,00 
    Dodaj do koszyka