Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

244,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 100 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 7 × 7 × 10 cm

Ostatnio oglądane

  • Drożdże LALVIN R-HST - 20 g

    Drożdże LALVIN R-HST – 20 g

    15,00 
    Chwilowy brak
  • butelka na olej i oliwę DORICA PRESTIGE 100 ml - ciemna

    butelka na olej i oliwę DORICA PRESTIGE 100 ml – ciemna

    1,89 
    Chwilowy brak
  • zaciskarka do zakrętek 30x60 mm

    zaciskarka do zakrętek 30×60 mm

    270,00 
    Dodaj do koszyka
  • Promocja! Balon 54 l

    Balon 15 l

    79,00 
    Dodaj do koszyka
  • kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa - zielone z wkładką

    kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa – zielone z wkładką

    0,36 
    Dodaj do koszyka