Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

244,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 100 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 7 × 7 × 10 cm

Ostatnio oglądane

  • zakrętka aluminiowa 28x18 mm do butelek srebrna

    zakrętka aluminiowa 28×18 mm do butelek srebrna

    0,37 
    Dodaj do koszyka
  • Nalewarka próżniowa Enolmatic do piwa

    Nalewarka próżniowa Enolmatic do piwa

    1 375,00 
    Dodaj do koszyka
  • butelka apteczna LEKOVKA 500 ml - brązowa

    butelka apteczna LEKOVKA 500 ml – brązowa

    1,89 
    Dodaj do koszyka
  • Zbiornik LETINA PZ 200 - kompletnie wyposażony

    Zbiornik LETINA PZ 100 – kompletnie wyposażony

    1 599,00 
    Chwilowy brak
  • naturalne, lite korki do wina NATURAL 3rd 45x24 (nadruk: winogrono)

    naturalne, lite korki do wina NATURAL 3rd 45×24 (nadruk: winogrono)

    1,19 
    Dodaj do koszyka