Szczegółowy opis
Lallzyme BETA 100 g
LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.
Dawkowanie: 5 g / hl
Zastosowanie:
Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.