Lallzyme Beta – enzym zwiekszający intensywność aromatu 100 g

244,00 

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu.

Na stanie

Szczegółowy opis

Lallzyme BETA 100 g

LALLZYME BETA to specjalny preparat enzymu pektolitycznego o silnej aktywności glikozydowej. Został opracowany w celu poprawy intensywności aromatu. Im bardziej naturalne są prekursory aromatu w winie, tym skuteczniejsza może być obróbka enzymatyczna. LALLZYME BETA rozbija wiązanie między cukrem a aglikonem i tym samym uwalnia aromatyczne odmiany. Intensywność aromatu poddanych obróbce win znacznie wzrasta.

Dawkowanie: 5 g / hl

Zastosowanie:

Rozpuścić zmierzoną dawkę w ilości 1 gram enzymu na 10 l wody a następnie dodać bezpośrednio do wina. Proces zwykle trwa od 4 do 6 tygodni, zanim zostanie osiągnięty pożądany rezultat. Enzym dezaktywuje się przez dodanie 15 g / hl bentonitu.

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 7 × 7 × 10 cm

Ostatnio oglądane

  • Paleta butelek  MARASCA 1000 ml - bezbarwna 1248 szt. (1,99 zł netto/szt.)

    Paleta butelek MARASCA 1000 ml – bezbarwna 1248 szt. (1,99 zł netto/szt.)

    3 054,73 
    Dodaj do koszyka
  • Wodorotlenek sodu NaOH 25 kg

    Wodorotlenek sodu NaOH 25 kg

    249,00 
    Chwilowy brak
  • Talerz 20 cm perłowy

    Talerz 20 cm perłowy

    49,80 
    Dodaj do koszyka
  • Słupek przelotowy do winnicy - DEVIN- wys. 2,5 m (tylko odbiór osobisty)

    Słupek przelotowy do winnicy – DEVIN- wys. 2,5 m (tylko odbiór osobisty)

    36,99 
    Chwilowy brak
  • Kranik probierczy do zbiornika 3/4" (cala)

    Kranik probierczy do zbiornika 3/4″ (cala)

    135,00 
    Dodaj do koszyka