Szczegółowy opis
Pirosiarczyn potasu 1 kg
Opis:
Pirosiarczyn potasu to biały, krystaliczny środek przeciwbakteryjny, przeciwgrzybiczny oraz antyoksydant o charakterystycznym i silnym zapachu dwutlenku siarki.
Zastosowanie: odpowiedni jako przeciwutleniacz do wina. Środek niezbędny w produkcji wina. Wspomaga zachowanie aromatów. Przydatny także do dezynfekcji sprzętu do produkcji wina.
Dawkowanie:
2 g pirosiarczynu na 100 l wina podnosi zawartość wolnego SO2 o 10 mg/l
Sposób użycia:
Rozmieszać 10-cio krotnej ilości wody lub rozmieszać bezpośrednio w cieczy, która ma być poddana obróbce.
Przechowywanie:
Produkt jest bardzo podatny na wilgoć. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Unikać kontaktu ze środkami utleniającymi i silnymi kwasami. Należy trzymać w zamknięciu.