Cukromierz 0 – 30 %

54,00 

Długość: 26 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 8 cm

Materiał probówki: Szkło

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

W razie pytań prosimy o kontakt.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 15 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Zbiornik LETINA PZ 620 - kompletnie wyposażony

    Zbiornik LETINA PZ 620 – kompletnie wyposażony

    3 599,00 
    Chwilowy brak
  • Złącze kłowe typu GEKA - na wąż DN25 (25 mm 1")

    Nypel mosiężny 1″ (1 cal)

    12,59 
    Dodaj do koszyka
  • Paleta słoików 40 ml 13374 szt. - 7402 zł (cena netto 0,45/szt.)

    Paleta słoików 40 ml 13374 szt. – 7402 zł (cena netto 0,45/szt.)

    7 402,00 
    Dodaj do koszyka
  • Maszyna do zakręcania butelek PG 2010-VE

    Maszyna do zakręcania butelek PG 2010-VE

    27 000,00 
    Chwilowy brak
  • Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN25

    Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN25

    63,00 
    Dodaj do koszyka