Cukromierz 0 – 30 %

54,00 

Długość: 26 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 8 cm

Materiał probówki: Szkło

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

W razie pytań prosimy o kontakt.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 15 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Nypel redukcyjny 1" x 3/4" – stal nierdzewna kwasoodporna

    Nypel redukcyjny 1″ x 3/4″ – stal nierdzewna kwasoodporna

    15,50 
    Dodaj do koszyka
  • Promocja! Zbiornik EKO LETINA inox 320 l - bez nóżek

    Zbiornik Letina Eko 200 l – bez nóżek

    1 599,00 
    Dodaj do koszyka
  • Złącze kłowe typu GEKA - na wąż DN25 (25 mm 1")

    Nypel mosiężny 1″ (1 cal)

    12,59 
    Dodaj do koszyka
  • Kranik probierczy kulowy GZ 1/2" L=80 mm - stal nierdzewna

    Kranik probierczy kulowy GZ 1/2″ L=80 mm – stal nierdzewna

    234,00 
    Chwilowy brak
  • Pożywka do drożdży Go-Ferm - 100 g

    Pożywka do drożdży Go-Ferm – 100 g

    33,00 
    Chwilowy brak