Cukromierz 0 – 30 %

54,00 

Długość: 26 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 8 cm

Materiał probówki: Szkło

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

W razie pytań prosimy o kontakt.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 15 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN50

    Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN50

    109,98 
    Dodaj do koszyka
  • SUSZARKA na 50 butelek - ociekacz na butelki winiarskie

    Korkownica STRONG jednoramienna

    319,00 
    Dodaj do koszyka
  • korek silikonowy do beczki

    korek silikonowy do beczki

    26,90 
    Dodaj do koszyka
  • Kapslownica GRIFO (26x29 mm)

    Kapslownica GRIFO (26×29 mm)

    105,00 
    Dodaj do koszyka
  • Kapslownica stalowa GRIFO (26-29 mm)

    Kapslownica stalowa GRIFO (26-29 mm)

    362,00 
    Dodaj do koszyka