Drożdże Lalvin 71 B Yseo – 500 g

233,00 

przeznaczenie: Blauer Portugieser, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, wina różowe

temperatura fermentacji: 22-28° C

opakowanie: 500 g

dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

aromat: rozwijają wyraźny aromat (estry owocowe), winom ze szczepów neutralnych, użyczają trwałego owocowego aromatu

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Drożdże Lallvin 71 B – 500 g

Zastosowanie:

Drożdże przeznaczone głównie do produkcji różowych win takich odmian, jak Blauer Portuguiser, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zewigeltrebe i innych. Nadają winom trwałych aromatów wytwarzanych z neutralnych odmian. W zależności od temperatury fermentacji rozkładają do 15% kwasu jabłkowego w moszczu.

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

 

Zalecana temperatura fermentacji:

22-28 ° C.

Przechowywanie:

Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 15 × 10 × 7 cm

Ostatnio oglądane

  • Drożdże Aktiv Hefe 10 - 100g

    Drożdże Aktiv Hefe 10 – 100g

    45,00 
    Chwilowy brak
  • zbiornik LETINA PZ 1100 na wino, cydr, nalewki - kompletnie wyposażony 2 zawory i kranik

    zbiornik LETINA PZ 1100 na wino, cydr, nalewki – kompletnie wyposażony 2 zawory i kranik

    5 999,00 
    Dodaj do koszyka
  • Drut ogrodniczy do sadów i winnic - 2 mm - 25 kg (1000 mb)

    Drut ogrodniczy do sadów i winnic – 2 mm – 25 kg (1000 mb)

    380,00 
    Dodaj do koszyka
  • Pochwa sondy termometru GZ 1/2"

    Pochwa sondy termometru GZ 1/2″

    52,96 
    Dodaj do koszyka
  • beczka akacjowa 225 l - VALOGA

    beczka akacjowa 225 l – VALOGA

    3 390,00 
    Chwilowy brak