Drożdże Lalvin 71 B Yseo – 500 g

233,00 

przeznaczenie: Blauer Portugieser, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, wina różowe

temperatura fermentacji: 22-28° C

opakowanie: 500 g

dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

aromat: rozwijają wyraźny aromat (estry owocowe), winom ze szczepów neutralnych, użyczają trwałego owocowego aromatu

Na stanie

Szczegółowy opis

Drożdże Lallvin 71 B – 500 g

Zastosowanie:

Drożdże przeznaczone głównie do produkcji różowych win takich odmian, jak Blauer Portuguiser, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zewigeltrebe i innych. Nadają winom trwałych aromatów wytwarzanych z neutralnych odmian. W zależności od temperatury fermentacji rozkładają do 15% kwasu jabłkowego w moszczu.

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

 

Zalecana temperatura fermentacji:

22-28 ° C.

Przechowywanie:

Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 15 × 10 × 7 cm

Ostatnio oglądane

  • VINOLOK 18,5 low top classic

    VINOLOK 18,5 low top classic

    2,99 
    Dodaj do koszyka
  • butelka na wino REN CRU 750 ml verdetrusco - na korek

    butelka na wino REN CRU 750 ml verdetrusco – na korek

    5,95 
    Dodaj do koszyka
  • zamknięcie do oliwy DOP - ciemnozielone

    zamknięcie do oliwy DOP – ciemnozielone

    1,39 
    Dodaj do koszyka
  • Drożdże LALVIN EC 1118 - 20 g

    Drożdże LALVIN EC 1118 – 20 g

    15,99 
    Chwilowy brak
  • Nalewarka próżniowa Enolmatic do piwa

    Nalewarka próżniowa Enolmatic do piwa

    1 375,00 
    Dodaj do koszyka