Szczegółowy opis
Odżywka dla bakterii kwasu mlekowego
Specjalna odżywka dostarczająca niezbędnych składników odżywczych bakteriom kwasu mlekowego. Produkt złożony ze ścian komórkowych, kazeiny i pulpy. Dzięki tej specjalnej kombinacji składników odżywczych osiąga się znaczną poprawę aktywności bakterii w problematycznych winach. W przeciwieństwie do drożdży winnych, bakterie kwasu mlekowego wymagają wielu aminokwasów. BACTIFERM ® wspomaga działanie bakterii w niesprzyjających warunkach, takich jak niskie pH, wysoka zawartość alkoholu, mocno mętne wino lub wino ubogie w składniki odżywcze.
Stosowanie i dozowanie: Dawka wynosi 10 g/hl, więc jednostkowe opakowanie jest przeznaczone na objętość 250 litrów. Miesza się go z winem przed dodaniem bakterii lub dozuje do już zaszczepionego wina w ilości 10 g/hl.
Składowanie: Można przechowywać w nienaruszonym opakowaniu w temperaturze 4-6 °C. Otwarte opakowanie należy natychmiast zużyć.