Enzym Sihazym Claro 100 g

225,00 

opakowanie: 100 g

zastosowanie: do odkwaszenia moszczu i wina

dawkowanie: do 100 kg moszczu / zacieru

Na stanie

Szczegółowy opis

Enzym Sihazym Claro 100g

Enzym do szybkiego i skutecznego wstępnego klarowania moszczu. Wspomaga ukierunkowaną degradację substancji pektynowych (lepsza ściśliwość zacieru i klarowanie moszczu). Oprócz klasycznego wstępnego klarowania moszczu może być również stosowany jako enzym flotacyjny.

Zastosowanie:

Stosowanie i dozowanie: Produkt dodaje się w zalecanej ilości jako 10% wodny roztwór na dno zbiornika w celu wstępnego klarowania moszczu. Podczas flotacji do zbiornika reakcyjnego dodać roztwór enzymu z SIHAZYM® Claro, aby zapewnić degradację pektyn przed właściwą flotacją. Ważna jest optymalna dystrybucja roztworu enzymu w moszczu.

Dozowanie:

Dozowanie: (do 100 kg moszczu / zacieru)

Sedymentacja: dawka / czas działania
Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 15 ° C) 1-2 g / 2-4 h

Statyczne wstępne klarowanie moszczu (~ 8-10 ° C) 2-4 g / 2-4 h

Zacier z czerwonego wina (krótki, mocny) 1-2 g / 4-6 h
Przygotowanie koncentratu winogronowego 1-2 g / 6-12 godz
Flotacja 2-4 g / 2-4 godz

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Szczelnie zamknąć otwarte opakowanie i szybko zużyć.

Parametry techniczne

Waga 0.10 kg
Wymiary 19 × 14 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Zbiornik LETINA PZ 620 - kompletnie wyposażony

    Zbiornik LETINA PZ 620 – kompletnie wyposażony

    3 599,00 
    Chwilowy brak
  • Złącze kłowe typu GEKA - na wąż DN25 (25 mm 1")

    Nypel mosiężny 1″ (1 cal)

    12,59 
    Dodaj do koszyka
  • Paleta słoików 40 ml 13374 szt. - 7402 zł (cena netto 0,45/szt.)

    Paleta słoików 40 ml 13374 szt. – 7402 zł (cena netto 0,45/szt.)

    7 402,00 
    Dodaj do koszyka
  • Maszyna do zakręcania butelek PG 2010-VE

    Maszyna do zakręcania butelek PG 2010-VE

    27 000,00 
    Chwilowy brak
  • Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN25

    Zaślepka złącza spożywczego DIN11851 DN25

    63,00 
    Dodaj do koszyka