Drożdże organiczne Vitiferm Pinot Alba Bio – 100 g

64,50 

opakowanie: 100 g

dawkowanie: 25-30 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Drożdże organiczne Vitiferm Pinot Alba Bio

Właściwości: jest to rodzaj drożdży Saccharomyces cerevisiae, który został wyselekcjonowany z całkowicie ekologicznego środowiska. Ze względu na szybkie uwalnianie polisacharydów drożdże nadają się do fermentacji win białych o wyraźnym charakterze odmianowym.

Sposób użycia: Drożdże powoli wymieszać z 10-krotną ilością wody i moszczu 1:1 w temperaturze ok. 30 – 32°C, odstawić na ok. 15 min, przed dodaniem do moszczu ponownie wymieszać. Różnica temperatur pomiędzy zawiesiną a moszczem lub zacierem nie może być większa niż 8°C, aby drożdże idealnie wymieszały się w całej objętości moszczu lub zacieru. Optymalna temperatura fermentacji 16-32°C

Dawkowanie: 25 – 30 g/hl, większą dawkę należy stosować w przypadku winogron i moszczy o niskiej jakości oraz w przypadku złego stanu mikrobiologicznego. Przechowywanie: w temperaturze pokojowej oryginalne opakowanie zachowuje gwarantowane właściwości przez trzy lata, przechowywanie w lodówce wydłuża okres przydatności do spożycia.

Parametry techniczne

Waga 0.5 kg
Wymiary 15 × 10 × 7 cm

Ostatnio oglądane

  • zbiornik Letina Z - zamknięty do fermentacji i przechowywania WARIANTY NA ZAMÓWIENIE

    zbiornik Letina Z – zamknięty do fermentacji i przechowywania WARIANTY NA ZAMÓWIENIE

    Chwilowy brak
  • wosk plastyczny , nowoczesny lak do butelek - NIEBIESKI

    wosk plastyczny , nowoczesny lak do butelek – NIEBIESKI

    129,00 
    Dodaj do koszyka
  • Drut do wiązania Stofix w papierze na rolce 500mx0,45mm

    Drut do wiązania Stofix w papierze na rolce 500mx0,45mm

    47,90 
    Chwilowy brak
  • Nowość Króciec - wylewka beczki 3/4" GW 26/30/L65 - stoż.

    Króciec – wylewka beczki 3/4″ GW 26/30/L65 – stoż.

    75,00 
    Dodaj do koszyka
  • Stabilizator PVPP - 100 g

    Stabilizator PVPP – 100 g

    54,00 
    Dodaj do koszyka