Taniny winogronowe 20 g

42,32 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i białe

dawkowanie: 2-10 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny winogronowe 20 g

Tanina ze świeżych skórek winogron Muscat. Charakteryzuje się wysoką średnią masą cząsteczkową, jest wysoce ustrukturyzowany i przeciwutleniający. Zawiera dużą ilość garbników, które skutecznie poprawiają konsystencję win białych i czerwonych. Mogą być stosowane na wszystkich etapach dojrzewania.

Zastosowanie i dawkowanie: 2-10 g/hl, należy to dokładnie ocenić w zależności od rodzaju wina i jego parametrów. Biorąc pod uwagę, że reakcje chemiczne katalizowane przez garbniki są czasochłonne, na ocenę tych parametrów należy poczekać kilka dni.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie szczelnie zamknij i zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 - króciec kształtowany

    Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 – króciec kształtowany

    165,00 
    Dodaj do koszyka
  • Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor - 3 mm

    Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor – 3 mm

    34,00 
    Dodaj do koszyka
  • koszyczki do win musujących złote

    koszyczki do win musujących złote

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • Zakrętka do wina 30x60 złota - z gwintem

    Zakrętka do wina 30×60 złota – z gwintem

    0,95 
    Dodaj do koszyka
  • Pirosiarczyn potasu 100 g

    Pirosiarczyn potasu 100 g

    6,00 
    Dodaj do koszyka