Taniny S 20 g

52,90 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i białe

dawkowanie: 0,5-15 g/hl

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Taniny S 20 g

Tanina ze skórek winogron reaguje z naturalnymi taninami zawartymi w winie. W ten sposób wspomaga polimeryzację monomerycznych antocyjanów w miękkie, polimerowe antocyjany o stabilnym kolorze. Zwiększa złożoność i owocowość win. Przyczynia się do stabilności biologicznej i hamuje utlenianie wina, zmniejsza się zapotrzebowanie na siarkę. Zwiększa złożoność win. Nadaje się zarówno do win czerwonych, jak i złożonych win białych.

Zastosowanie i dawkowanie: 0,5-15 g/hl. Przedawkowanie może znacząco zmienić rodzaj wina. Rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i następnie wymieszać z całą objętością wina.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • młynkoodszypułkowarka GAMMA 25 z pompą 60 mm

    młynkoodszypułkowarka GAMMA 25 z pompą 60 mm

    10 900,00 
    Dodaj do koszyka
  • celuloza 10 kg

    celuloza 10 kg

    271,00 
    Dodaj do koszyka
  • butelka reńska na wino - RHEINWEIN LP68 cuvee 750 ml - na korek

    butelka reńska na wino – RHEINWEIN LP68 cuvee 750 ml – na korek

    3,39 
    Chwilowy brak
  • Mieszadło do zbiornika, DN40 DIN - 3-fazowe

    Mieszadło do zbiornika, DN40 DIN – 3-fazowe

    6 950,00 
    Dodaj do koszyka
  • beczka DĘBOWA 225 l VICARD - Classique Medium

    beczka DĘBOWA 225 l VICARD – Classique Light

    5 149,00 
    Chwilowy brak