Taniny S 20 g

52,90 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i białe

dawkowanie: 0,5-15 g/hl

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Taniny S 20 g

Tanina ze skórek winogron reaguje z naturalnymi taninami zawartymi w winie. W ten sposób wspomaga polimeryzację monomerycznych antocyjanów w miękkie, polimerowe antocyjany o stabilnym kolorze. Zwiększa złożoność i owocowość win. Przyczynia się do stabilności biologicznej i hamuje utlenianie wina, zmniejsza się zapotrzebowanie na siarkę. Zwiększa złożoność win. Nadaje się zarówno do win czerwonych, jak i złożonych win białych.

Zastosowanie i dawkowanie: 0,5-15 g/hl. Przedawkowanie może znacząco zmienić rodzaj wina. Rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i następnie wymieszać z całą objętością wina.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Drożdże LALVIN R-HST - 20 g

    Drożdże LALVIN R-HST – 20 g

    15,00 
    Chwilowy brak
  • butelka na olej i oliwę DORICA PRESTIGE 100 ml - ciemna

    butelka na olej i oliwę DORICA PRESTIGE 100 ml – ciemna

    1,89 
    Chwilowy brak
  • zaciskarka do zakrętek 30x60 mm

    zaciskarka do zakrętek 30×60 mm

    270,00 
    Dodaj do koszyka
  • Promocja! Balon 54 l

    Balon 15 l

    79,00 
    Dodaj do koszyka
  • kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa - zielone z wkładką

    kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa – zielone z wkładką

    0,36 
    Dodaj do koszyka