Taniny S 20 g

52,90 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i białe

dawkowanie: 0,5-15 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny S 20 g

Tanina ze skórek winogron reaguje z naturalnymi taninami zawartymi w winie. W ten sposób wspomaga polimeryzację monomerycznych antocyjanów w miękkie, polimerowe antocyjany o stabilnym kolorze. Zwiększa złożoność i owocowość win. Przyczynia się do stabilności biologicznej i hamuje utlenianie wina, zmniejsza się zapotrzebowanie na siarkę. Zwiększa złożoność win. Nadaje się zarówno do win czerwonych, jak i złożonych win białych.

Zastosowanie i dawkowanie: 0,5-15 g/hl. Przedawkowanie może znacząco zmienić rodzaj wina. Rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i następnie wymieszać z całą objętością wina.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 - króciec kształtowany

    Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 – króciec kształtowany

    165,00 
    Dodaj do koszyka
  • Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor - 3 mm

    Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor – 3 mm

    34,00 
    Dodaj do koszyka
  • koszyczki do win musujących złote

    koszyczki do win musujących złote

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • Kwas metawinny 1 kg

    Kwas metawinny 1 kg

    94,00 
    Dodaj do koszyka
  • płyty filtracyjne HOBRA S40 N / 40x40 cm 25 szt.

    płyty filtracyjne HOBRAFILT ST5 N / 40×40 cm 25 szt.

    199,00 
    Dodaj do koszyka