Taniny S 20 g

52,90 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: wina czerwone i białe

dawkowanie: 0,5-15 g/hl

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Taniny S 20 g

Tanina ze skórek winogron reaguje z naturalnymi taninami zawartymi w winie. W ten sposób wspomaga polimeryzację monomerycznych antocyjanów w miękkie, polimerowe antocyjany o stabilnym kolorze. Zwiększa złożoność i owocowość win. Przyczynia się do stabilności biologicznej i hamuje utlenianie wina, zmniejsza się zapotrzebowanie na siarkę. Zwiększa złożoność win. Nadaje się zarówno do win czerwonych, jak i złożonych win białych.

Zastosowanie i dawkowanie: 0,5-15 g/hl. Przedawkowanie może znacząco zmienić rodzaj wina. Rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i następnie wymieszać z całą objętością wina.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • koszyczki do win musujących złote

    koszyczki do win musujących złote

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa - czerwone z wkładką

    kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa – czerwone z wkładką

    0,36 
    Dodaj do koszyka
  • Promocja! Lejek plastikowy półautomatyczny

    Lejek plastikowy półautomatyczny

    14,99 
    Dodaj do koszyka
  • Nypel 1/2" (1/2 cala) - stal nierdzewna kwasoodporna

    Nypel 1/2″ (1/2 cala) – stal nierdzewna kwasoodporna

    7,70 
    Dodaj do koszyka
  • Wózek elektryczny do winnicy Rocky Freehands

    Wózek elektryczny do winnicy Rocky Freehands

    13 495,00 
    Dodaj do koszyka