korek do szampana 46×28,5 D 2D

1,70 

typ: naturalny z dwoma dyskami

przeznaczenie: wina musujące, piwa, cydry

wymiary: 46×28,5 mm

nadruk: 

Na stanie

Szczegółowy opis

Korki z serii CHAMP dedykowane są do najlepszych win musujących, które mogą dojrzewać w butelkach.

Dolną część korków stanowią dwa dyski z korka litego – w tym przypadku są to dyski w klasie “D”.

Jest to element charakterystyczny dla najlepszych korków szampańskich. Do tego znacznie poprawia właściwości uszczelniające oraz ułatwia korkowanie.

Prezentowany tutaj korek ma wymiary 46×28,5 mm co sprawdza się idealnie wśród win musujących wytwarzanych metodą tradycyjną oraz Charmat’a. W zestawieniu z odpowiednią butelką uzyskujemy pięknie i profesjonalnie zapakowane wino, które może dojrzewać latami w optymalnych warunkach.

Decydując się na prawdziwy korek zamiast plastikowej zatyczki nadajesz Swoim produktom prestiż i pozycjonujesz je znacznie wyżej w opinii konsumentów, którzy chętniej wybierają naturalne produkty.

Kupując korki naturalne przyczyniasz się do retencji CO2 z atmosfery, czyli ratujesz naszą planetę przed zanieczyszczeniem.

Z technicznych spraw warto wiedzieć, że do zamykania butelek korkami szampańskimi niezbędna jest specjalna korkownica, które poradzi sobie z większym rozmiarem korka i nie zniszczy go podczas wsadzania do butelki.

Musisz też pamiętać o odpowiednim nasyceniu dwutlenkiem węgla Twojego produktu a także o tym, że korek powinien być włożony do butelki   w 1/3 – 1/2 jego długości. Na to nakładasz koszyczek, który podczas aplikacji dobija nieco korek do butelki. Po zawiązaniu koszyczka wystająca część korka się rozpręża i powstaje tzw. grzybek.

Produkcja korka to zrównoważony pod względem ekologicznym proces. Nie powstaje tutaj ślad węglowy – wręcz przeciwnie. Biorąc pod uwagę całość upraw dębów korkowych, pozyskiwanie kory bez ścinania drzew oraz wykorzystanie w 100% potencjału surowca, jakim jest korek mamy do czynienia z retencją CO2, która wynosi – 393 g na jeden korek. Pył korkowy, który powstaje podczas produkcji wykorzystywany jest do wytwarzania energii, która zasila i ogrzewa fabryki zimą. Żadne inne zamknięcie (szczególnie zakrętka) nie może poszczycić się tak pozytywnym wpływem na środowisko.

  • Korki należy przechowywać w oryginalnych opakowaniach, w dobrze wentylowanym pomieszczeniu, najlepiej w temperaturze pokojowej.
  • Jeśli posiadacie Państwo profesjonalną korkownicę, proszę pamiętać, że korków nie należy moczyć przed korkowaniem
  • Chętnie pomożemy w doborze właściwego korka, do danej butelki oraz win
  • Korki są pakowane fabrycznie po 300 sztuk – hermetycznie zapakowane w fabryce w Portugalii.  Zalecamy nie robić zapasów, tylko zamawiać korki na kilka tygodni przed butelkowaniem,
Przy zamówieniu minimum 3000 sztuk możemy zaproponować Państwu indywidualny nadruk na korkach. Nasi graficy chętnie pomogą w przygotowaniu projektu. Po akceptacji projektu przez klienta następuje realizacja zamówienia. 

Parametry techniczne

Waga 0.005 kg
Wymiary 5 × 3 × 3 cm

Ostatnio oglądane

  • nogi ze stali nierdzewnej - podstawa do zbiornika Letina 100 l

    nogi ze stali nierdzewnej – podstawa do zbiornika Letina 100 l

    199,00 
    Chwilowy brak
  • VINOLOK 17,5 low top BLACK

    VINOLOK 17,5 low top BLACK

    3,29 
    Chwilowy brak
  • Nypel do węża rurowy 3/4" x 26 mm - AISI 316

    Nypel do węża rurowy 3/4″ x 26 mm – AISI 316

    13,40 
    Dodaj do koszyka
  • wąż spożywczy LUISIANA 20 mm

    wąż spożywczy LUISIANA 20 mm

    15,00 
    Dodaj do koszyka
  • Pochwa sondy termometru GZ 1/2"

    Pochwa sondy termometru GZ 1/2″

    52,96 
    Dodaj do koszyka