Środek klarujący Cristaline – 10 g

24,90 

Ptrzeznaczenie: poprawia filtrowanie wina

Dozowanie: 1-4 g/hl

Opakowanie: 10 g

 

Na stanie

Szczegółowy opis

Środek klarujący Cristaline

Cristaline to środek flokulujący, który poprawia filtrowanie wina, zwłaszcza z winogron botrytis. Usuwa gorzki smak i zmiękcza wina. Umożliwia całkowite usunięcie drobnych cząstek. Preparat Cristaline przeznaczony jest do klarowania win trudnych do filtrowania. Poprawia klarowność, filtrowanie i właściwości organoleptyczne.

Sposób użycia:  Wymieszać wymaganą ilość w niewielkiej ilości letniej wody, a następnie dodać do całkowitej objętości. Po aplikacji zabutelkuj wino w ciągu dwóch dni.

Dozowanie: 1-4 g/hl

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zamknąć szczelnie otwarte opakowanie i jak najszybciej zużyć.

Parametry techniczne

Waga 0.01 kg
Wymiary 24 × 13 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Wąż w oplocie nierdzewnym 1", Φ - 25 mm, L - 100 cm

    Wąż w oplocie nierdzewnym 1″, Φ – 25 mm, L – 100 cm

    107,99 
    Chwilowy brak
  • ROZSZERZACZ DO DRUTU 31x50 mm typ słowacki

    ROZSZERZACZ DO DRUTU 31×50 mm typ słowacki

    3,15 
    Dodaj do koszyka
  • Promocja! Naturalne korki do wina AGLOMEROWANE 35x23 - winogrono

    Naturalne korki do wina AGLOMEROWANE 35×23 – winogrono

    0,19 
    Chwilowy brak
  • Drożdże Aktiv Hefe 10 - 100g

    Drożdże Aktiv Hefe 10 – 100g

    45,00 
    Chwilowy brak
  • kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa, pet-nata - złote INOX

    kapsle 29 mm do szampana, cydru, piwa, pet-nata – złote INOX

    0,31 
    Dodaj do koszyka