Taniny Coco 20 g

91,25 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: korekta win czerwonych

dawkowanie: 2-3 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Coco 20 g

Tanina z dębu amerykańskiego (Quercus alba)

Tanin Coco przeznaczony jest do końcowej korekty win czerwonych. Podkręca smak wina po kokosie, kawie i przyprawach, nie zmieniając przy tym naturalnego aromatu.

Stosowanie i dawkowanie: Zalecane dawkowanie to 2-3 g/hl. Zmieszać z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Efekt należy ocenić bezpośrednio po dozowaniu i po tygodniu, w obu przypadkach ocenia się zgodność z indeksem polifenolowym wina. Filtracja synowska możliwa jest już po tygodniu od aplikacji.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie szczelnie zamknij i zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 - króciec kształtowany

    Końcówka stożkowa do węża DN40 DIN 11851 – króciec kształtowany

    165,00 
    Dodaj do koszyka
  • Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor - 3 mm

    Lina stalowa z kotwicą do kotwienia Gripple Apex Anchor – 3 mm

    34,00 
    Dodaj do koszyka
  • koszyczki do win musujących złote

    koszyczki do win musujących złote

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • Zakrętka do wina 30x60 złota - z gwintem

    Zakrętka do wina 30×60 złota – z gwintem

    0,95 
    Dodaj do koszyka
  • Pirosiarczyn potasu 100 g

    Pirosiarczyn potasu 100 g

    6,00 
    Dodaj do koszyka