Taniny Coco 20 g

91,25 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: korekta win czerwonych

dawkowanie: 2-3 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Coco 20 g

Tanina z dębu amerykańskiego (Quercus alba)

Tanin Coco przeznaczony jest do końcowej korekty win czerwonych. Podkręca smak wina po kokosie, kawie i przyprawach, nie zmieniając przy tym naturalnego aromatu.

Stosowanie i dawkowanie: Zalecane dawkowanie to 2-3 g/hl. Zmieszać z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Efekt należy ocenić bezpośrednio po dozowaniu i po tygodniu, w obu przypadkach ocenia się zgodność z indeksem polifenolowym wina. Filtracja synowska możliwa jest już po tygodniu od aplikacji.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie szczelnie zamknij i zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 - króciec toczony

    Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 – króciec toczony

    345,00 
    Dodaj do koszyka
  • Paleta butelek na wino BURGUNDER ALTA 750 ml BIANCO - na korek 1176 szt. ( 1,89 zł netto/szt.)

    Paleta butelek na wino BURGUNDER ALTA 750 ml BIANCO – na korek 1176 szt. ( 1,89 zł netto/szt.)

    2 733,85 
    Dodaj do koszyka
  • Redukcja 1/2" x 3/8" - AISI 316

    Redukcja 1/2″ x 3/8″ – AISI 316

    7,75 
    Dodaj do koszyka
  • Zawór klapowy - motylkowy DN25 DIN 11851

    Zawór klapowy – motylkowy DN25 DIN 11851

    389,00 
    Chwilowy brak
  • Zakrętka do wina 30x60 srebrna - z gwintem

    Zakrętka do wina 30×60 srebrna – z gwintem

    0,95 
    Dodaj do koszyka