Taniny Coco 20 g

91,25 

opakowanie: 20 g

zastosowanie: korekta win czerwonych

dawkowanie: 2-3 g/hl

Na stanie

Szczegółowy opis

Taniny Coco 20 g

Tanina z dębu amerykańskiego (Quercus alba)

Tanin Coco przeznaczony jest do końcowej korekty win czerwonych. Podkręca smak wina po kokosie, kawie i przyprawach, nie zmieniając przy tym naturalnego aromatu.

Stosowanie i dawkowanie: Zalecane dawkowanie to 2-3 g/hl. Zmieszać z winem lub wodą (proporcja 1:20) i dodać do całej objętości. Wyższe dawki należy sprawdzić wcześniej, aby zapobiec przyćmieniu naturalnych aromatów wina. Efekt należy ocenić bezpośrednio po dozowaniu i po tygodniu, w obu przypadkach ocenia się zgodność z indeksem polifenolowym wina. Filtracja synowska możliwa jest już po tygodniu od aplikacji.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Otwarte opakowanie szczelnie zamknij i zużyj jak najszybciej.

Parametry techniczne

Waga 0.05 kg
Wymiary 15 × 10 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • butelka na olej i oliwę MARASCA 100 ml  PP31,5 mm- ciemna

    butelka na olej i oliwę MARASCA 100 ml PP31,5 mm- ciemna

    1,79 
    Dodaj do koszyka
  • Drożdże Aktiv Hefe 4 - 100 g

    Drożdże Aktiv Hefe 4 – 100 g

    41,00 
    Dodaj do koszyka
  • Zestaw do przystawek perłowy

    Zestaw do przystawek perłowy

    123,00 
    Dodaj do koszyka
  • koszyczki do win musujących srebrne

    koszyczki do win musujących srebrne

    0,45 
    Dodaj do koszyka
  • membrana gumowa do prasy Lancman 250 l

    membrana gumowa do prasy Lancman 250 l

    1 250,00 
    Dodaj do koszyka