kadź maceracyjna 275 litrów – do fermentacji, maceracji, odbioru wytłoków i szypułek

199,00 

pojemność: 275 l

zastosowanie: winiarstwo, browarnictwo, przetwórstwo owocowe

wymiary: 110 cm x 35 cm

materiał: plastik

kolor: bordowy

Na stanie

Szczegółowy opis

Kadź maceracyjna o pojemności 275 litrów idealnie nadaje się do maceracji niewielkich ilości owoców oraz do przenoszenia wytłoków po prasie lub do wypróżniania zbiorników po fermentacji czerwonych owoców.

Tego typu pojemniki są tez wykorzystywane podczas zbioru owoców takich, jak borówki, jagody kamaczackie, agrest oraz wiele innych owoców. Można w niej także fermentować miazgę jabłkową, która później zostanie wyciśnięta w prasie.

Zastosowanie w winiarstwie, browarnictwie, przetwórstwie owocowym.

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

objętość: 275 l

średnica: 110 cm

wysokość: 35 cm

Z uwagi na gabaryty kadzie maceracyjne wysyłamy tylko na paletach.

Parametry techniczne

Waga 180 kg
Wymiary 90 × 35 × 90 cm

Ostatnio oglądane

  • Kapturki termokurczliwe 30,5x60 mm złoty antyczny ze zrywką

    Kapturki termokurczliwe 30,5×60 mm złoty antyczny ze zrywką

    0,20 
    Dodaj do koszyka
  • Kapturki termokurczliwe 30,5x60 mm srebrne - ze zrywką

    Kapturki termokurczliwe 30,5×60 mm srebrne – ze zrywką

    0,20 
    Dodaj do koszyka
  • naturalne korki do wina ACQUAMARK Premium 45x24

    naturalne korki do wina ACQUAMARK Premium 45×24

    0,99 
    Dodaj do koszyka
  • butelka na wino BURGUNDER EVOLUTION oliwka 750 ml - na korek

    butelka na wino BURGUNDER EVOLUTION oliwka 750 ml – na korek

    2,99 
    Dodaj do koszyka
  • bidule do refermentacji i degorżowania szampana, win musujących

    bidule do refermentacji i degorżowania szampana, win musujących

    0,12 
    Dodaj do koszyka