Cukromierz 0 – 30 % z termometrem

91,95 

Długość: 31 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 13 cm

Materiał probówki: Szkło

Funkcja dodatkowa: termometr

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru  z termometrem służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 20 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Korki syntetyczne 27x19,5 mm z drewnianą główką 29x12 mm

    Korki syntetyczne 27×19,5 mm z drewnianą główką 29×12 mm

    1,33 
    Dodaj do koszyka
  • Zawór kulowy 1" (1 cal) - stal nierdzewna kwasoodporna

    Zawór kulowy 1″ (1 cal) – stal nierdzewna kwasoodporna

    74,70 
    Dodaj do koszyka
  • Bentonit AKTIV G 20 kg

    Bentonit AKTIV G 20 kg

    229,00 
    Dodaj do koszyka
  • Środek do czyszczenia zbiorników Vinolux - 1l

    Środek do czyszczenia zbiorników Vinolux – 1l

    58,50 
    Chwilowy brak
  • Płynna siarka BAKTOL 150 250 ml

    Płynna siarka BAKTOL 150 250 ml

    13,00 
    Dodaj do koszyka