Cukromierz 0 – 30 % z termometrem

91,95 

Długość: 31 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 13 cm

Materiał probówki: Szkło

Funkcja dodatkowa: termometr

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru  z termometrem służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 20 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 - króciec toczony

    Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 – króciec toczony

    345,00 
    Dodaj do koszyka
  • zakrętka do oliwy 31,5x18 czarna z gwintem

    zakrętka do oliwy 31,5×18 czarna z gwintem

    0,53 
    Dodaj do koszyka
  • Paleta butelek na wino BURGUNDER ALTA 750 ml BIANCO - na korek 1176 szt. ( 1,89 zł netto/szt.)

    Paleta butelek na wino BURGUNDER ALTA 750 ml BIANCO – na korek 1176 szt. ( 1,89 zł netto/szt.)

    2 733,85 
    Dodaj do koszyka
  • zakrętka do oliwy 31,5x24 czarna z niekapkiem osobno

    zakrętka do oliwy 31,5×24 czarna z niekapkiem osobno

    0,79 
    Dodaj do koszyka
  • Redukcja 1/2" x 3/8" - AISI 316

    Redukcja 1/2″ x 3/8″ – AISI 316

    7,75 
    Dodaj do koszyka