Cukromierz 0 – 30 % z termometrem

91,95 

Długość: 31 cm

Średnica probówki: 2 cm

Długość probówki: 13 cm

Materiał probówki: Szkło

Funkcja dodatkowa: termometr

Na stanie

Szczegółowy opis

Miernik cukru  z termometrem służy do pomiaru cukru resztkowego w drożdżach (stężenie sacharozy z wodą w procentach wagowych).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C, a pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt w skali.

Instrukcja użytkowania: Wlej płyn do cylindra miarowego, który powinien być wyższy niż miernik cukru. Włóż miernik cukru do odmierzonej cieczy tak, aby swobodnie się poruszał. Po uspokojeniu widzimy zmierzoną wartość na skali miernika cukru na poziomie mierzonego płynu. Po pomiarze przepłucz miernik cukru czystą wodą. Pomiar jest najdokładniejszy przy mierzonej temperaturze cieczy 20°C.

Parametry techniczne

Waga 1 kg
Wymiary 20 × 2 × 2 cm

Ostatnio oglądane

  • Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    150,00 
    Dodaj do koszyka
  • Saturator - Karbonizator Ribagas 2

    Saturator – Karbonizator Ribagas 2

    14 500,00 
    Chwilowy brak
  • nogi ze stali nierdzewnej - podstawa do zbiornika Letina 100 l

    nogi ze stali nierdzewnej – podstawa do zbiornika Letina 100 l

    199,00 
    Chwilowy brak
  • VINOLOK 17,5 low top BLACK

    VINOLOK 17,5 low top BLACK

    3,29 
    Chwilowy brak
  • Nypel do węża rurowy 3/4" x 26 mm - AISI 316

    Nypel do węża rurowy 3/4″ x 26 mm – AISI 316

    13,40 
    Dodaj do koszyka