Drożdże WHITE AROME – 100 g

48,00 

przeznaczenie: tworzy intensywny aromat owoców tropikalnych

temperatura fermentacji: 18-20° C

opakowanie: 100 g

dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

aromat: wspiera tworzenie się owocowego aromatu kantalupy, bananów

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Drożdże WHITE AROME – 100 g

Zastosowanie: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae) tworzą intensywny aromat owoców tropikalnych. Nadają się do wszystkich białych odmian. Zalecana temperatura fermentacji: 18-20 °C.

Sposób użycia: Na 1 część suchych drożdży dodać 5 części cydru i 5 części ciepłej wody (30-40 °C). Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko wymieszaj. Powstawanie korony piany wskazuje na aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do ok. 20 °C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu/zacieru poniżej 15 °C, pozwól mu ostygnąć do maksymalnej różnicy 7 °C.

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15 – 20 g/hl

w trudnych warunkach fermentacji: 30 – 50 g/hl

 

Zalecana temperatura fermentacji: 18-20° C

Przechowywanie: Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 20 × 16 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Korki syntetyczne 27x19,5 mm z drewnianą główką 29x12 mm

    Korki syntetyczne 27×19,5 mm z drewnianą główką 29×12 mm

    1,33 
    Dodaj do koszyka
  • Zawór kulowy 1" (1 cal) - stal nierdzewna kwasoodporna

    Zawór kulowy 1″ (1 cal) – stal nierdzewna kwasoodporna

    74,70 
    Dodaj do koszyka
  • Bentonit AKTIV G 20 kg

    Bentonit AKTIV G 20 kg

    229,00 
    Dodaj do koszyka
  • Środek do czyszczenia zbiorników Vinolux - 1l

    Środek do czyszczenia zbiorników Vinolux – 1l

    58,50 
    Chwilowy brak
  • Płynna siarka BAKTOL 150 250 ml

    Płynna siarka BAKTOL 150 250 ml

    13,00 
    Dodaj do koszyka