Drożdże WHITE AROME – 100 g

48,00 

przeznaczenie: tworzy intensywny aromat owoców tropikalnych

temperatura fermentacji: 18-20° C

opakowanie: 100 g

dawkowanie: w normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g / hl

w trudnych warunkach fermentacji: 40 g / hl

aromat: wspiera tworzenie się owocowego aromatu kantalupy, bananów

Brak w magazynie

Sprawdź dostępność

Szczegółowy opis

Drożdże WHITE AROME – 100 g

Zastosowanie: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae) tworzą intensywny aromat owoców tropikalnych. Nadają się do wszystkich białych odmian. Zalecana temperatura fermentacji: 18-20 °C.

Sposób użycia: Na 1 część suchych drożdży dodać 5 części cydru i 5 części ciepłej wody (30-40 °C). Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko wymieszaj. Powstawanie korony piany wskazuje na aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do ok. 20 °C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu/zacieru poniżej 15 °C, pozwól mu ostygnąć do maksymalnej różnicy 7 °C.

Dawkowanie:

w normalnych warunkach fermentacji: 15 – 20 g/hl

w trudnych warunkach fermentacji: 30 – 50 g/hl

 

Zalecana temperatura fermentacji: 18-20° C

Przechowywanie: Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W przypadku niewykorzystania w całości należy szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed dostępem wilgoci.

Parametry techniczne

Waga 0.1 kg
Wymiary 20 × 16 × 1 cm

Ostatnio oglądane

  • Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    Dętka do zbiornika LETINA PZ o średnicy 950 mm

    150,00 
    Dodaj do koszyka
  • Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 - króciec toczony

    Końcówka stożkowa do węża DN80 DIN 11851 – króciec toczony

    345,00 
    Dodaj do koszyka
  • Nypel DIN 11851 DN32

    Nypel DIN 11851 DN32

    138,00 
    Dodaj do koszyka
  • Adapter GAROLLA / DIN 11851 DN40

    Adapter GAROLLA / DIN 11851 DN40

    135,00 
    Dodaj do koszyka
  • Króciec - końcówka redukcyjna do węża GAROLLA DN80/60

    Króciec – końcówka redukcyjna do węża GAROLLA DN80/60

    95,00 
    Dodaj do koszyka